Villingsberg

I Villingsberg erbjuder vi många fina vatten. Störst och djupast är Storsjön som med sina många vikar och sund ger ett spännande fiske. Det går även, att från vägen mellan Svinsjön och Lillsjön, sjösätta en mindre båt. Storsjön är en fantastiskt fin sjö för vinterfisket

Inte störst, inte minst men kanske grundast är Norrgryten. Detta gör den till en väldigt produktiv sjö. Varje höst sätter vi ut lite laxöring. Här har de möjlighet att växa till sig rekordsnabbt för att en dag ge oss en riktig fiskehistoria. Kommer den historian från dig?

Holmsjön nr 10 (ej att förväxla med nr 5 som också heter Holmsjön) hänger samman med nr 11 Örgiven, två roliga sjöar. Örgiven har ett svagt sikbestånd men är mest känd för stora gäddor. Vid Holmsjöns utlopp, Holmsjöbäcken, går det att dra ner en mindre båt till sjön och därifrån ro eller paddla vidare till Örgiven. Vilket äventyr.

Lysingen håller stora gäddor, abborrar, braxen, mört och löja. Vid bron, i norra ändan, går det att sjösätta en mindre båt.

I Tjogseln går det också att sätta i en mindre båt men sjön lämpar sig även för fiske från land. Sjön erbjuder fin abborre.

Holmsjön nr 5 är lätt att komma till men är mest intressant vintertid då den erbjuder stora Abborrar.

Varför inte hitta en egen lite favorithörna i en av dessa sjöar? Titta på kartan välj mellan Angsjön, Stora Lysingen, Holmsjön, Örgiven, Norrgryten, Mögtjärn eller Lillsjön och låt fantasin flöda!

Våtsjön är undantagen. Rätten till fiske förbehålles stugföreningar och andra fiskerättsägare!


1. Angsjön
2. Stora Lysingen (del av sjö med lovligt vatten)
3. Lilla Lysingen
4. Våtsjön
5. Holmsjön
6. Dregelsjön
7. Södra Bressingen
8. Lilla Bressingen
9. Bergtjärnen
10. Holmsjön
11. Örgiven
12. Norrgryten
13. Norra gräsgässlingen
14. Södra Gräsgässlingen (södra delen ej lovligt vatten)
15. Mögtjärnen
16. Lillsjön
17. Storsjön
18. Tjogseln
19. Mörktjärnen
20. Ollestjärnen
21. Björntjärnen

Översikt


A. Björneborg naturfiskeområde
B. Karlsdal
C. VILLINGSBERG
D. Ramshyttan

 

© 2019 Kedjeåsens Fisk AB. All Rights Reserved. Web by Jighead AB.