Om oss

Kilsbergen sportfiske Sedan 1995 har familjeföretaget Kedjeåsens Fisk AB arrenderat 74 sjöar o tjärnar av Svea skog. I 14 av dessa vatten sätts det varje vecka ut fångstfärdig laxartad fisk, för ett så kallat put and take fiske.

Att fiska efter laxartad fisk är populärt och våra vatten besöks årligen av drygt 20 000 betalande fiskegäster. Vi sätter till största delen ut regnbåge men på hösten sätts det öring och vintertid röding. Det ger området ett mycket gott rykte, inte minst med tanke på att rödingfiske är så sällsynt på våran breddgrad. Varför åka till Norrland? Antalet utsatta fiskar per år är totalt omkring 30 000 stycken med en total vikt på ca 40 000 kilo.

Blandningen av sjöar och granskog, kuperad terräng, stenblock mm. gör området väl värt ett besök. Tag bilen åk in genom Villingsberg och vidare runt för att komma ut på E18 igen! Eller varför inte gå en tur på de vandringsleder som finns. Märkligt att inte fler gör det?

Förutom produktion av fisk till området har Kedjeåsens Fisk AB en omfattande produktion av sättfisk till andra fiskodlingsföretag. Vi producerar för denna marknad årligen omkring 1 miljon yngel, vilka i huvudsak levereras till odlare i regionen men även till fiskodlare Europa.

Kedjeåsens Fisk AB har också en omfattande handel med fiskfoder och utrustning till andra svenska vattenbruksföretag. Vi representerar här fiskfodertillverkaren Biomar som är en världsledande producent. Under menyn "Foder och utrustning" hittar du mer information om detta.

Följ oss på Facebook och Instagram!

 

 

 

© 2019 Kedjeåsens Fisk AB. All Rights Reserved. Web by Jighead AB.