Björneborg

I Björneborgsområdet har vi två av våra större sjöar, det är Vismen och Sälsjön

Vismen erbjuder i sin norra del det bästa fisket. Det är en fördel att fiska från båt och det går utmärkt att lägga i den från vägen som löper väster om sjön vid norra naturstranden. Det går även att lägga i båten i Björneborg men då får man se upp för några luriga stenar. I Vismen har vi gjort försök med utsättning av 10 grams regnbåge, det vore kul om det blev något mer än mat till abborre och gädda. Vismen är också en uppskattad sjö för vinterfiske. Bäst når man sjön från E18 avfart mellan Karlskoga – Kristinehamn. Observera att delar av sjön inte ingår i Kilsbergen Naturvatten.

Sälsjön är en stor och fiskrik sjö. Det är en fördel att fiska från båt och det går att lägga i den vi sjöns utlopp vid västra sidan. Syd västra sidan är dock grund och farlig för gång med motor. Sälsjön är vintertid mycket uppskattad då många föreningar mm. väljer att hålla sina fisketävlingar där.

Grytsjön, kroksjön och Sävsjön är typiska skogstjärnar som bäst lämpar sig för fiske från land. De är dock lätta att komma åt, då det är väg fram till dem.

 

1. Vismen (del av sjö med lovligt vatten)
2. Vätskavattnet
3. Sälsjön
4. Grytsjön
5. Kroksjön
6. Sävsjön
7. Däveln (del av sjö med lovligt vatten)

Översikt


A. BJÖRNEBORG naturfiskeområde
B. Karlsdal
C. Villingsberg
D. Ramshyttan

© 2019 Kedjeåsens Fisk AB. All Rights Reserved. Web by Jighead AB.